Det kryr av valper...

...hvertfall i forhold til vanlig. Fire kull har kommet til verden hittil i år, totalt 20 småttiser.
Det første kullet ble presentert i forrige innlegg fra februar.


5.mars ble én tispe og én hannhund født hos kennel Arcanorum i Østfold. Jenta blir værende i landet litt til, før hun flytter til Sveits i løpet av sommeren. Gutten flyttet til Lørenskog i begynnelsen av mai.

 


17.mars kom to frøkner til verden hos kennel Sheltievik i Sogn og Fjordane. Den ene fant veien til Vesterålen i pinsen, mens hun andre flyttet sørover til Jessheim.


Det hittil ferskeste kullet er 7 uker gamle i morgen, og bor for øyeblikket på kennel Mabri i Trøndelag.

 

Neste kull vil forhåpentligvis bli født i begynnelsen av juni.

 

Valpeåret 2016 er i gang.


Morgenen 30.januar kom årets første kooikerkull til verden, på Jæren i Rogaland, hos kennel Vilges Beana. De 5 tispene og 4 hannhundene har nå blitt 11 dager gamle, og vokser og trives. 
Moren er danskfødte Summertime, og faren er nederlandske Qunack's Favor Mr Moustache.

Samme morgen kom tre valper til verden i Lier, men dessverre overlevde ingen av disse. Veldig trist.

Neste kull er ventet om ca 4 uker. Vi krysser fingrene!

 

Ny logo!

 

Ny logo for Norsk Kooikerklubb er nå på plass. Vi har hatt en del problemer med den gamle logoen da vi skulle bestille blant annet rosetter. Vi har også sett på andre produkter til klubben hvor logoen har vist seg å ikke være brukende. Etter 18 år er det kanskje på tide å fornye seg uansett?

Styret synes den er kjempe fin og stort pluss at den var gratis mot reklame for artisten på hjemmesiden vår. Den flotte logoen er laget av Dany Gonzalez. Fler av hennes tegninger finner du på Mexicanine.com 

Julehilsen fra Norsk Kooikerklubb

 

Med ønske om en god jul og et godt nytt år til alle medlemmer i Norsk Kooikerklubb.

2015 har vært et aktivt år for kooikerklubben. Vi har hatt flere rasetreff, arrangert utstilling i forbindelse med European dogshow og hadde også rasestand på European dogshow. Vi har startet planleggingen av raseutstilling i 2016 og raseutstilling + klubbens 20 års jubileum i 2017.

Sett av helgen 3. – 5.juni 2016 og helgen 1. – 3. september 2017 allerede nå. Kan avsløre at raseutstilling + jubileum i 2017 finner sted på Hunderfossen camping og at vi får besøk av rasespesialist Diana Striegel som skal dømme utstilling og holde foredrag. Vi jobber også med å få til andre aktiviteter, så dette blir en aktiv kooikerhelg. Ta gjerne kontakt om du ønsker å bidra eller har forslag til aktiviteter.

I løpet av året har det blitt gjennomført en helseundersøkelse. Den hadde god svarandel, hele 60 %. Svarandelen er regnet ut fra antall registrerte hunder de siste 10 år, 312 kooikerhunder ble registrert i NKK fra 2005 – 2014. Avlsrådet kommer til å gå gjennom rapporten fra undersøkelsen i begynnelsen av 2016 og vurdere hvilke tiltak som skal tas. Mer om undersøkelsen kan leses HER.

Ha en fredfull julefeiring og ta vare på hunden.

På vegne av styre Olaug Therese Josephsen Leder Norsk Kooikerklubb